Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecție eclectică și fotografie experimentală, în ianuarie la Celula de Artă
celula de artă acumulare. colecție 3, daniel loagăr 3

Colecție eclectică și fotografie experimentală, în ianuarie la Celula de Artă

Spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă găzduiește luna aceasta două vernisaje –„acumulare.colecție 3”, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști ai lui Daniel Loagăr, co-fondator Celula de Artă, la spațiul-vitrină din bdul. Carol nr. 53, și „experimental I”, expoziție de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra.

„În ultimii ani, o colecție a crescut organic în jurul meu – o colecție de artă compusă din lucrări dăruite de prietenii mei artiști. Dar, spre deosebire de cele de până acum, aceasta spune mai multe despre cum mă văd ceilalți decât despre felul cum mă percep eu. Astfel, nu am avut vreo influență, nu am putut controla direcția. Această colecție a crescut în cel mai pur spirit dadaist și va arăta, probabil, eclectic. Dar asta nu înseamnă că nu este a mea și că nu mă reprezintă”, spune Daniel Loagăr într-un comunicat remis curatorial.ro.

Această acumulare de colecție prezentată în Celula de Artă aduce laolaltă lucrări de la artiștii Alex Manea, Alexandra Baciu, Louis Kareem Jamal, Ioana Badea, Adelina Cîmpeanu, Denis Nanciu, Andrei Cornea, Anca Coller și Not Bob și, după vernisajul care va avea loc pe 12 ianuarie, începând cu ora 19:00, va putea fi văzută oricând în galeria cu deschidere stradală, până pe 11 februarie.

Fotografie la limita dintre real și ireal

Vitrina ce găzduiește „artă în vizită” în programul Feat. Kulterra va găzdui, între 20 ianuarie și 24 februarie, expoziția de fotografie „experimental I” a artistului vizual Marius Adrian, care invită privitorii să își imagineze străzile orașului ca pe un teren de joacă pentru tot felul de siluete și umbre.

celula de artă experimental i, marius adrian

(c) Marius Adrian

„La limita dintre real și ireal, dintre conștient și inconștient, este un spațiu unde realitatea obișnuită este suspendată, iar fiecare pas te poartă mai aproape de o lume a viselor. Fotografiile mele sunt fragmente ale acestei lumi atemporale, care te fac să-ți explorezi atât granițele percepției, cât și simțurile”, povestește artistul.

Marius Adrian este pasionat de video și de fotografie, iar stilul pe care vrea să îl abordeze în demersurile lui fotografice este unul experimental, tocmai pentru a nu se bloca într-o paradigmă, dar își dorește să aibă o constantă în a expune și a explora tot mai multe direcții.

Până la finalul lunii ianuarie mai pot fi vizitate la Palatul Bragadiru din București expoziția cu vânzare „Art for Christmas”, cu lucrări de la aproximativ 30 de artiști emergenți care au expus în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă în ultimii ani, și expoziția „Fețele lui Venus” a artistei Gizella Popescu.