Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colectivul artistic MSCHF, o nouă provocare
big red boots, mschf

Colectivul artistic MSCHF, o nouă provocare

Colectivul de artă MSCHF din Brooklyn lansează pe 16 februarie o nouă provocare – cizme roșii supradimensionate ca desprinse din desene animate.

La două decenii după ce Crocs a respins pielea, șireturile și normele sociale, o altă invenție din acetat de etil vinil captează atenția maselor – Big Red Boots.

Încălțările născocite de provocatorii de la colectivul MSCHF din Brooklyn – cel mai recent în atenție pentru ATM Leaderboard (2022) de la Art Basel Miami Beach, care a afișat public soldul bancar al tuturor celor care au îndrăznit să-l folosească – sunt exact cum au fost descrise. Sunt supradimensionate, de culoare roșie și cumva potrivite pentru a fi purtate, scrie Artnet News. Primele imagini cu cizmele au apărut, pe 7 februarie, și au luat cu asalt mediul online.

Chiar înainte de a lansa site-ul și aplicația dedicate cizmelor (vândute pentru câteva sute de dolari perechea), MSCHF pare să fi marcat un alt moment viral și se consideră în continuare grup sau un colectiv care lansează ocazional produse. MSCHF a ținut primele pagini ale publicațiilor, anii trecuți, cu produse care au stârnit controverse, precum „Pantofii Satanei” (cu sânge uman injectat în tălpă) și „Tenișii lui Iisus” (care conțineau apă sfințită).

Nimeni însă nu a adresat întrebări legat de confortul, aspectul practic și rezistența cizmelor botezate „Cartoon boots for a cool 3D World”. Toată lumea, pentru moment, dorește să știe ce personaj animat le-a inspirat – Astro Boy, Papa Smurf, maimuța Boots, partenera Dorei exploratoarea. Răspunsul ar putea fi toate acestea.