Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  O nouă lansare Artemis I, programată pe 3 septembrie, iar specialiştii estimează vreme favorabilă
Misiunea Artemis I, NASA, Curatorial

O nouă lansare Artemis I, programată pe 3 septembrie, iar specialiştii estimează vreme favorabilă

O nouă lansare pentru cea mai puternică rachetă NASA către Lună, misiune care este numită Artemis I, este programată pe 3 septembrie, iar specialiştii prognozează condiţii meteo favorabile pentru acest proces.

Este vorba de un zbor-test, fără echipaj uman, o primă fază a celei mai ambiţioase incursiuni NASA în spaţiu, care include perspectiva unei noi aselenizări.

Este a doua încercare de lansare

Prima încercare, care a avut loc pe 29 august, a eşuat, din cauza unor probleme tehnice.

Costul unei asemenea lansări este estimat la 4,1 miliarde de dolari, iar o anulare ar avea efecte majore asupra programului Artemis.

Artemis, la 50 de ani de la misiunea Apollo

Misiunea Artemis vine la 50 de ani de la misiunea Apollo. După zborul-test, fără echipaj la bord, va fi trimis echipaj uman spre Lună şi, la final, Artemis III include aselenizarea. O altă ţintă a programului este trimiterea de echipaj pe planeta Marte.

Într-o primă fază, capsula Orion, transportată de Sistemul de Lansare Spaţială (Space Launch System, SLS), va orbita în jurul Lunii, pentru a verifica dacă acest vehicul este sigur pentru echipaj uman. Acest echipaj va include, spun reprezentanţii NASA, prima femeie şi prima persoană de culoare care va păşi pe Lună.

Misiunea Artemis I de 42 de zile va fi înregistrată video integral, include  fotografii ale Lunii şi Terrei şi va trimite mici sateliţi care să analizeze suprafaţa selenară.

Credit foto: NASA