Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Competiția de pictură live Art Battle Bucharest, la Palatul Bragadiru
celula de artă x art battle bucharest

Competiția de pictură live Art Battle Bucharest, la Palatul Bragadiru

Competiția de pictură live Art Battle Bucharest va avea loc în 18 februarie, la Palatul Bragadiru, iar artiști din toată țara care vor să își pună creativitatea la încercare se pot înscrie online până la 10 februarie, inclusiv, pe site-ul artbattle.com.

De la Rap Battle la Art Battle

Cu un concept inspirat din competițiile de rap, o formă de artă stradală ce constă într-o confruntare lirică între doi sau mai mulți rapperi, care își demonstrează în fața unui juriu și a publicului agilitatea lirică, inteligența și prezența scenică printr-un duel verbal, Art Battle și-a propus încă de la prima ediție (New York, 2001) să promoveze ideea competiției de artă live.

După mai bine de douăzeci de ani, competiția inițiată de Sean Bono, Simon Plashkes și Chris Pemberton a ajuns să aibă mai mult de 2.000 de ediții în 20 de țări din toată lumea și propune un nou format de eveniment destinat consumului de artă. Pe lângă spectacolul concursului de pictură live structurat în trei runde, în care cei 12 artiști selectați, având la dispoziție doar câte 20 de minute pentru fiecare rundă, creează opere originale în fața publicului, privitorii au acces direct la procesul de creație.

Artiștii își dezvăluie secretele creației. Publicul e juriul competiției

Publicul e juriu, participanții prezenți având ocazia de a-și exprima preferințele și de a decide câștigătorul prin vot online, în sesiunile de după fiecare rundă de live painting. Astfel, Art Battle aduce la un loc multe categorii de public în diverse etape de pregătire artistică, dându-le șansa de a face parte din actul creativ și de a-și exprima opinia, alături de artiști consacrați și emergenți.

Totodată, artiștii își pot împărtăși procesul de realizare a unei lucrări în timp real, înlăturând astfel bariera dintre creator și privitor, descătușând arta vizuală dintre preconcepții și șabloane.

Doar artiștii selectați vor putea participa la competiție, iar materialele necesare sunt puse la dispoziție de organizatori. Publicul va putea cumpăra prin licitație lucrările realizate în competiție, licitația având loc pe site-ul artbattle.com.

Competiția va debuta în 18 februarie, la ora 17:00, va fi animată de un DJ, iar între runde vor avea loc și performance-uri susținute tot de artiști. Programul complet al evenimentului va fi disponibil în curând, iar biletele pentru public pot fi achiziționate de pe LiveTickets.

Prima ediție a Art Battle Bucharest a avut loc la 3 decembrie, la Art Hub, și în competiție au participat 12 artiști din Capitală – studenți la artă, pictori amatori și profesioniști. Cea de-a doua ediție este organizată de e-consulting, The Hub și Celula de Artă.