Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Comportamentul uman, explorat în expoziția „Creatures” de la Galateca
iulia jugaru

Comportamentul uman, explorat în expoziția „Creatures” de la Galateca

„Creaturi” de Iulia Jugaru compun expoziția care va fi vernisată pe 20 iulie la galeria Galateca, în spațiul Camera Neagră.

Expoziția „Creatures” este concepută pentru acest spațiu și aduce în fața publicului o serie lucrări create în tehnici diferite: de la pictură la colaj textil și Gif art.

Autoarea are ca temă generică explorarea corpului feminin pornind de la propriul corp.

Proiectul inițiat și coordonat de profesoara Elena Scutaru face parte din programul „Neo Studio”, inițiat de Galateca și Asociația culturală Neo Art România cu aproximativ 10 ani în urmă pentru promovarea foarte tinerilor artiști.

Artista propune, în Camera Neagră, în interpretare personală câteva problematici care vizează comportamentul uman și ilustrează cele mai des întâlnite reacții ale acestora.

Studiile sociologice ne demonstrează că omul este o ființă socială care simte permanent nevoia de apartenență la o comunitate.

Efectul de turmă, atât de prezent acum, părerile în contradictoriu, opoziția dar și punerea în aplicare a acțiunilor fără considerente de natură logică ori morală, o determină pe artistă să consemneze în imaginea vizuală, relația individului cu problemele sociale.

Expoziția va fi deschisă în perioada 20 – 27 iulie, în Camera Neagră la Galateca.