Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Comunitate în solitudine”, expoziție la Timișoara
comunitate in solitudine, art encounters, curatorial

„Comunitate în solitudine”, expoziție la Timișoara

Expoziția „Comunitate în solitudine”, care reunește lucrări create de șapte artiști, va fi vernisată pe 15 septembrie la Fundația Art Encounters din Timișoara.

Proiectul „Community in the time of division” prezintă publicului expoziția „Comunitate în solitudine”, curatoriată de Andreea Căpitănescu, ce cuprinde lucrări realizate de Matei Bejenaru, Gabriela Mateescu, Andrei Mateescu, Liliana Mercioiu-Popa, Ghenadie Popescu, alături de două tinere absolvente ale Universității de Vest din Timişoara, Ana Maria Szollosi și Natalia Silaghi.

În contextul expoziției va fi organizat, pe 14 și 15 septembrie, un atelier foto-video coordonat de Matei Bejenaru, organizat în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design.

„Comunitate în solitudine” are ca temă centrală solitudinea și noile forme de a fi împreună.

Artiștii participanți surprind prin creațiile lor implicarea în diferite micro-cosmosuri sociale, realizează o analiză subiectivă a rolului comunităților artistice/ non-artistice în politica de recuperare din criza Covid-19 și a conflictelor recente.

Lucrările prezentate

Ana Maria Szollosi – „Open Door” (pictură pe hârtie); „Gated Nature”, „Untitled” (picturi pe pânză)
Gabriela Mateescu – „When I want to breathe fresh air I open the window” (video)
Gabriela Mateescu și Andrei Mateescu – „ISOLATION / FORWARD AROUND AND BACK” (instalație)
Ghenadie Popescu – „Funciarii (Deportări, 1946-1949)” (video), „Leukos. The Quickest Response” (sculptură)
Liliana Mercioiu-Popa – „De unde până unde se întinde persoana mea, unde încep ceilalți?” (instalație site-specific), „Imagini interioare – Perspectivă inversă” (video), „TRUE FALSE” (pictură pe pânză)
Matei Bejenaru – „De la A la C. Dispozitiv” (video)
Natalia Silaghi – „Indicatori de stres” (instalație site-specific), „I WANT TO FEEL THE NATURE” (instalație site-specific).

Expoziția va fi deschisă până pe 4 octombrie.

Proiectul „Community in the time of division” urmărește dezvoltarea unei rețele de sprijin în procesele de mobilitate, cercetare, creație și promovare artistică în domeniul artelor vizuale. Implicând artiști, organizații și instituții culturale din București, Timișoara, Iași și Chișinău, proiectul își propune articularea unor noi strategii pentru facilitarea accesului la creația de artă contemporană, prin activități de cooperare și co-producție.

Producție: Andreea Căpitănescu. Co-producție: Asociația 4Culture și WASP Studios.