Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Comunitatea creativă românescă, invitată să realizeze o instalație imersivă
romanian design week, curatorial

Comunitatea creativă românescă, invitată să realizeze o instalație imersivă

Romanian Design Week lansează o provocare adresată comunității creative din România – realizarea unei instalații imersive care să ne aducă mai aproape unii de alții, să ne surprindă și să ne bucure, deopotrivă, să ne ajute să creăm noi amintiri împreună.

Așa cum știința și tehnologia sunt instrumente fundamentale în transformarea și dezvoltarea unei societăți, arta ne ajută să comunicăm într-un mod diferit și are potențialul de a oferi un impact pozitiv asupra comunităților.

Proiectul va fi selectat prin concurs, iar bugetul de producție este de 40.000 de euro.

Concursul se adresează tuturor reprezentanților industriilor creative locale, fie ei designeri, arhitecți, scenografi sau artiști vizuali. Participanții pot lucra individual sau în echipă pentru a propune o instalație imersivă originală, un proiect complet, de la idee până la implementare. Una dintre condițiile de participare este ca toți membrii echipei să fi împlinit 25 de ani. Un participant poate avea mai multe înscrieri.

Mai multe informații despre înscriere, regulament și detalii sunt disponibile pe www.partedinarte.ro.

Data limită pentru înscrieri, 10 martie

Proiectele ȋnscrise ȋn concurs vor fi evaluate în două etape. Mai întâi, propunerile vor fi notate de un juriu format din: Adrian Damian – scenograf, Eliza Yokina – arhitect, Senior Partner Cumulus, Omid Ghannadi – designer, cofondator Inside Academy, Andrei Borțun – CEO The Institute, și Bogdan Jurge – Manager Brand Engagement IQOS, Philip Morris România.

Jurații vor alege 3 finaliști pentru a doua etapă de evaluare, în care proiectele vor fi urcate pe platforma partedinarte.ro, unde comunitatea adultă va vota câștigătorul.

În urma votului public, vor fi acordate și 3 premii în valoare de 5.000 de euro, pentru locul întâi și câte 3.000, respectiv 2.000 de euro pentru proiectele finaliste care vor ocupa locurile II și III.

Data limită de înscriere online a proiectelor este 10 martie. Anunțarea oficială a rezultatelor se va face pe 18 aprilie.

Romanian Design Week 2023 va avea loc în București, între 12 și 28 mai. Proiectul câștigător va fi prezentat în spațiul principal al ediției de anul acesta a evenimentului. La finalul festivalului, proiectul va rămâne în spațiul expozițional până la sfârșitul lunii iunie. Anul trecut, festivalul a avut peste 35.000 de vizitatori.