Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Conacul Mocioni, pe simeze în Islanda
conacul mocioni

Conacul Mocioni, pe simeze în Islanda

„Heritage of the past-Future of the Community”, expoziție din proiectul de revitalizare a Conacului Mocioni, va prezenta lucrări de fotografie, cianotipie, pictură, grafică și artă digitală realizate de artiștii români Sorin Scurtulescu, Saint Machine, Ana-Maria Szollosi, Andrada Damianovskaia și Corina Nani, alături de Sara Björg și Rebekka Ashley, care reprezintă Islanda, și va fi vernisată la SÍM Gallery din Reykjavík în 9 martie.

Expoziția curatoriată de Alexandru Babusceac și Odda Júlía Snorradóttir va fi deschisă până în 21 martie.

„Odată reabilitat, Conacul Mocioni va fi mai mult decât un muzeu educativ pentru vizitatori, deoarece intenționăm să amenajăm un spațiu dedicat artiștilor contemporani”, a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

La sfârșitul lunii martie, expoziția din Reykjavík va ajunge și în Timișoara, în foaierul Palatului Administrativ din Timișoara.

Expoziția urmează unor rezidențe artistice, care au avut loc la începutul acestui an, la Conacul Mocioni din comuna timișeană Foeni aflat în curs de restaurare.