Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Coroana monumentului Statuia Libertății, accesibilă din nou publicului
panorama,of,statue,of,liberty,against,manhattan,cityscape,background,in

Coroana monumentului Statuia Libertății, accesibilă din nou publicului

Coroana monumentului Statuia Libertății va fi accesibilă din nou publicului, începând cu 28 octombrie, când se împlinesc 136 de ani de la inaugurarea ei în portul New York.

Pentru prima dată în mai mult de doi ani și jumătate, coroana emblematicului monument va putea fi explorată. Vizitatorii insulei pot fie să urce 215 trepte sau să folosească liftul până la punctul de observație de 360 de grade, iar până la coroană duce o altă scară cu 162 de trepte în spirală.

Statuia Libertății a fost creată de sculptorul francez Frédéric Auguste Bartholdi, cu cadrul metalic interior conceput de Gustave Eiffel. Exteriorul patinat este realizat din 300 de foi de cupru cu o grosime de doar 2,2 centimetri. Monumentul a primit formă prin metoda repoussé – încălzirea cuprului și folosirea unei matrițe pentru ca el să ia forma dorită.

Vizitarea interiorului coroanei oferă o privire în detaliu asupra armăturii – care a fost inițial din fier, însă înlocuită cu oțel la renovarea dinainte de centenarul marcat în 1986.

Simbol al libertății în întreaga lume

Cadou al Franței pentru Statele Unite, conceput de activistul anti-sclavie Édouard de Laboulaye, Statuia Libertății are statut de monument național din 1924 și a devenit simbol al libertății în întreaga lume.

Inițial numită Liberty Enlightening the World, cea mai mare lucrare de artă din New York are 93 de metri înălțime și se află pe un soclu din granit de 27 de metri înălțime, proiectat de Richard Morris Hunt și construit pe Fort Wood, fortificație în formă de stea finalizată în 1811.

Ea se află în administrarea National Parks Service.

Accesul în coroana cu șapte colțuri a fost restricționat în martie 2020, în contextul pandemiei. Anterior, după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, vizitatorii nu au avut acces aici timp de șapte ani.

Terenurile Liberty Island au fost redeschise publicului în iulie 2020, iar un an mai târziu, accesul pe terasa de observație.