Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Cosmocentric”, expoziție de pictură Livia Mateiaș
livia mateias

„Cosmocentric”, expoziție de pictură Livia Mateiaș

Expoziția de pictură „Cosmocentric” a artistei Livia Mateiaș va fi vernisată la Casa de cultură a Municipiului Timișoara pe 4 mai, de la ora 18:00.

Livia Mateiaș invită la explorarea conceptului „noi unul” care vorbește despre unitate și infinit cosmic. Creațiile ei reimaginează cosmosul printr-o privire poetică, interioară.

„Cosmocentric” este despre lumină, despre energie, despre un punct de vedere unic asupra universului pe care artista îl definește ca fiind universul interior.

Scurtă biografie Livia Mateiaș

Livia Mateiaş a urmat studii de licență, master şi doctorat la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara, cu specializarea grafică, și un master în management, la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor Timișoara. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 2009 şi co-fondatoare a studioului de artă şi design artouching (2014) și a platormei Digital:Canvas (2018).

Ca forme de expresie artistică, ea folosește grafica, pictura, arta digitală, instalația și performance-ul, adaptând tehnica pentru a transmite ideea. Participă la expoziții şi rezidențe artistice atât în țară, cât şi în străinătate.

De-a lungul timpului, a ținut ateliere creative în diverse spații, a ințiat și implementat în Timișoara câteva proiecte, printre care Arta în comunitate, Fluid, Acasă pe Pământ, Podul de Poveste – comunitatea creativă Croșetăm Povești și Poduri, Pixel_ART.