Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Creații unicat ale artistei Romana Țopescu Trăistaru, la MNLR
romana Țopescu trăistaru

Creații unicat ale artistei Romana Țopescu Trăistaru, la MNLR

O serie de creații unicat ale artistei Romana Țopescu Trăistaru, realizate din materiale ușoare, uneori transparente – rășină, pânză, metal, cristale și materiale naturale -, va fi expusă în cadrul colecției de bază din strada Nicolae Crețulescu a Muzeului Național al Literaturii Române, în perioada 6 – 28 septembrie.

Expoziția de bijuterie contemporană „Reverie” a artistei Romana Țopescu Trăistaru include creații cu volume aproape sculpturale.

Toate piesele vor fi prezentate pe display-uri originale realizate de artistă, care fac si ele parte din conceptul curatorial al expoziției.

Romana Țopescu este artist vizual, absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția Grafică, în 2005, și a unui masterat în design la Scuola Politecnica di Design din Milano. A participat la expoziții de grup și a avut expoziții individuale în țară și în străinătate. Activează în design de bijuterie contemporană unde a obținut premiul „Autor Awesome Award” și premiul „Krama Institute” în cadrul expoziției Autor. În 2019, alături de artistul Dragoș Trăistaru, a câștigat premiul pentru scenografie și costum la Festivalul de Teatru Fest(in) din București. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.