Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dan Mohanu, pictor și restaurator de pictură murală, expune la Galeria Romană
dan mohanu

Dan Mohanu, pictor și restaurator de pictură murală, expune la Galeria Romană

Dan Mohanu, pictor și restaurator de pictură murală, va expune, sub numele „Călător”, o serie de lucrări la Galeria Romană din București în perioada 11 martie – 5 aprilie.

„Îmi vine în minte, mai dureros și mai fără speranță, o lume a cărei dispariție se desăvârșește sub ochii noștri. În parcursul grăbit al câtorva decenii, lumea încă tradițională a satului, lumea care se contopea odinioară cu natura din jur, prin lemnul, lutul, piatra și varul caselor și al ctitoriilor țărănești, a fost înlocuită cu un hibrid de arhitectură orgolioasă, lipsită de proporție și ritm, etalându-și stridențele într-o risipă de materiale pe care noua piață a construcțiilor o pune la dispoziție cu generozitate. În acest timp, uitate sau abandonate, casele Domnului dispar”, transmite artistul într-un comunicat.

În viziunea lui, arta își recapătă „misiunea întoarcerii la darurile și valorile esențiale” și „intrat în spațiul eclezial, pictorul nu renunță la darurile sale”.

Născut pe 12 august 1949, la Tulcea, Dan Mohanu este licențiat al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti și doctor în Arte Vizuale. În perioada 1990 – 2016, a fondat și a coordonat departamentul de Conservare-Restaurare din cadrul Universităţii Naţionale de Arte. În 2018, a fost profesor la Facultatea de Istoria și Teoria Artei.

Vernisajul va avea loc pe 11 martie 2022, la ora 19:00. Expoziția va putea fi vizitată de luni până vineri, între 10:00 și 18:00 și sâmbăta, între orele 10:00 și 15:00.