Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  David Hockney este artistul care va deschide un nou spațiu expozițional la Londra cu o experiență imersivă
david hockney

David Hockney este artistul care va deschide un nou spațiu expozițional la Londra cu o experiență imersivă

O nouă experiență imersivă David Hockney se va deschide la Londra odată cu lansarea unui nou spațiu, cu patru etaje, care aspiră să fie „uimitor vizual, plin de sunet și bogat în perspective noi”.

Hockney, unul dintre cei mai apreciați și populari artiști în viață din lume, a colaborat timp de trei ani cu echipa din spatele noului spaţiu, Lighthouse, care se deschide la King’s Cross în ianuarie.

El este cel mai recent artist a cărui lucrare va primi un tratament imersiv, deoarece arta instalației – care folosește realitatea augmentată și virtuală – continuă să fie populară în Marea Britanie.

Piese rar văzute și materiale noi

Expoziţia „David Hockney: Bigger & Closer (Not Smaller & Further Away)” va permite publicului să călătorească prin opera emblematică a lui Hockney, piese rar văzute și unele materiale nou create.

Potrivit unui comunicat de presă, „de-a lungul vieții, fascinația artistului față de posibilitățile noilor media este exprimată vibrant într-o expoziție care invită vizitatorii să vadă lumea prin ochii lui”.

hockney

Expoziția va fi alcătuită din șase capitole tematice, cu o partitură special compusă de compozitorul american Nico Muhly și un comentariu de însuși Hockney.

Vizitatorii îi vor asculta vocea în timp ce îl privesc pe artist experimentând perspectiva, folosind fotografia ca o modalitate de „a desena cu o cameră”, surprinzând trecerea timpului prin colajele sale Polaroid și folosind vopsea pentru a evoca vastitatea Marelui Canion.

„Bigger & Closer”, care va fi organizată între 25 ianuarie și 23 aprilie 2023, va fi prima expoziție dintr-un repertoriu original al Lighthouse, realizat cu artiști de top și inovatori.