Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„De la Manet la Koons” – Cromolitografii și sculpturi, lucrări în acuarelă și tuș, în licitație la București

„De la Manet la Koons” – Cromolitografii și sculpturi, lucrări în acuarelă și tuș, în licitație la București

Cromolitografii și sculpturi, lucrări în acuarelă și tuș sunt scoase la vânzare în licitația „De la Manet la Koons” a casei Artmark, programată pentru 25 ianuarie.

Între cele 111 loturi se regăsesc opere semnate de Pablo Picasso, Salvador Dalí, Claude Monet, Édouard Manet, Henri Matisse, René Magritte și Paul Gauguin, dar și lucrări care au depășit tiparele vremurilor create de Andy Warhol, Roy Lichtenstein și Jean-Michel Basquiat.

Sunt incluse și piese de grafică avangardiste, ce poartă semnătura lui Victor Brauner, Eugen Ionesco și Marcel Iancu.

Cea mai mare estimare, cuprinsă între 4.000 și 6.000 de euro, a primit-o sculptura în bronz „Venus girafă”, de Salvador Dalí. Ea face parte dintr-o ediție care a cuprins 1.500 de piese. Modelul a fost conceput și turnat prima dată în tehnica „cerii pierdute” în 1973.

O lucrare în tuș și acuarelă pe hârtie de Victor Brauner, din colecția Stephan Roll, are o valoare estimată între 2.500 și 3.500 de euro, iar „Compoziție”, tuș și laviu pe hârtie de Jules Perahim, între 1.000 și 1.800 de euro.

compozitie

„Compoziție”

Cromolitografia „Concert Cafe” este singura lucrare Édouard Manet din licitație, estimată la 300 – 500 de euro, iar trei „iepuri” – „Purple Rabbit”, „Balloon Rabbit (Gold)” și „Ballon Rabbit (Pink)” – după Jeff Koons sunt estimați la 500 – 900 de euro.

Aceasta este prima licitație din 2022 ce are loc la Artmark și ofertele vor fi făcute online și prin telefon.

Fotografie principală: „Venus girafă”. Credit foto: Artmark