Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Desene murale create de sculptorul William Mitchell în Birmingham, protejate prin lege
hockley james o davies historic england pa

Desene murale create de sculptorul William Mitchell în Birmingham, protejate prin lege

Mai multe desene murale create de sculptorul William Mitchell în Birmingham au fost incluse pe lista structurilor „de interes deosebit, garantându-se orice efort pentru a fi conservate”.

Picturile acoperă ziduri ale pasajului Hockley, cunoscut și drept loc de cățărare, și reprezintă forme geometrice și modele abstracte prin care Mitchell a vrut să încurajeze interacțiunea.

Twentieth Century Society, organizație interesată de prezervarea creației, a aplicat pentru obținerea acestui statut și el a fost garantat de Department for Digital, Culture, Media and Sport la sfatul Historic England.

Mitchell, care a murit în 2020, la vârsta de 94 de ani, a descris pasajul Hockley ca „unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat țării acesteia, pentru că a fost primul de acest fel și, cu siguranță, de această dimensiune”, citează The Guardian.

Credit foto: James O Davies/ Historic England/ PA