Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  DIPLOMA Show, ediția X, mai mult de 10.000 de vizitatori
diploma show 2023, 14, curatorial.ro

DIPLOMA Show, ediția X, mai mult de 10.000 de vizitatori

Principala expoziția a celei de-a zecea ediții DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, care a avut loc între 7 și 15 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic, a fost vizitată de mai mult de 10.000 de persoane.

Au fost expuse 130 de lucrări din 16 categorii creative: arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, arte grafice, arte textile, ceramică-sticlă-metal, design de produs, design grafic, modă, foto-video, pedagogie, pictură, scenografie și sculptură

Expoziția centrală a ocupat aproximativ 2.000 de metri pătrați, împărțiți în 10 pavilioane expoziționale din cadrul Combinatului Fondului Plastic.

Printre atracțiile ediției din acest an, s-au numărat: un fashion show neconvențional, performance-urile din cadrul pavilionului dedicat scenografiei, un târg de design românesc, o serie de masterclass-uri cu artiști și specialiști consacrați din industriile creative.

La organizarea ediției din acest an, a lucrat timp de 8 luni o echipă de aproximativ 100 de persoane. Lucrările expuse au fost alese dintr-un număr record de înscrieri de un board creativ format din 70 de specialiști ai industriilor creative, practicieni și reprezentanți din mediul academic.

Un traseu format din 10 locuri-cheie din București a marrcat aniversarea. DIPLOMA 10 Alumni a cuprins zece lucrări expuse la festival de-a lungul timpului în zece locuri neconvenționale – de la spații de socializare până la librării și zone de tranzit.

Noi programe și bursa Cezar Arhip

Printre planurile de viitor ale organizatorilor, se numără dezvoltarea programului DIPLOMA Grow, în care noii generații le sunt prezentați mai mulți arhitecți, designeri și artiști consacrați, iar, începând cu acest an, The Institute acordă în premieră bursa anuală Cezar Arhip unui absolvent participant la DIPLOMA Show 2023. Artistul care va beneficia de această bursă este selectat de echipa The Institute și va primi o bursă în valoare de 3.000 euro, pentru a-și continua parcursul profesional și dezvoltarea în cadrul domeniilor creative.

Universitățile care au participat la DIPLOMA Show 2023 au fost: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte București, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, University Of The Arts London, Avans Hogeschool, ‘s-Hertogenbosch, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.