Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Directorul Muzeului de Artă din Orlando şi-a pierdut funcţia, în contextul scandalului legat de operele atribuite lui Basquiat
jean michel basquiat

Directorul Muzeului de Artă din Orlando şi-a pierdut funcţia, în contextul scandalului legat de operele atribuite lui Basquiat

Directorul Muzeului de Artă din Orlando, Aaron De Groft, şi-a pierdut funcţia, în contextul scandalului legat de operele atribuite lui Basquiat, care sunt subiect al unei anchete FBI.

Potrivit relatărilor media, nu este clar dacă directorul a demisionat sau a fost concediat.

În acest context, Joann Walfish va fi director interimar, arată Spectrum News.

Anchetatorii FBI au confiscat opere din expoziţia care îi este dedicată lui Jean-Michel Basquiat, dar despre care există mărturii că nu ar conţine picturi care au fost realizate de artist.

Experţii federali au urmărit aceste opere încă din 2012, când au fost recuperate dintr-un depozit, la peste două decenii de la moartea genialului artist. Fostul director a susţinut mereu că lucrările erau autentice.

Expoziţia cu operele atribuite lui Basquiat este închisă în prezent, chiar dacă, iniţial, putea fi vizitată în  iunie.