Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Reprezentanţii FBI au confiscat contestatele lucrări atribuite lui Basquiat de la Muzeul din Orlando
Muzeul de Artă din Orlando

Reprezentanţii FBI au confiscat contestatele lucrări atribuite lui Basquiat de la Muzeul din Orlando

Reprezentanţii FBI au confiscat peste 20 de lucrări atribuite lui Jean-Michel Basquiat de la Muzeul de Artă din Orlando (Florida), care sunt subiect al unei anchete, informează Associated Press.

Emilia Bourmas-Fry, purtătoarea de cuvânt a muzeului din SUA, a spus că instituţia se aliniază la decizia FBI-ului de a avea acces la lucrările cuprinse în expoziţia „Heroes and Monsters”, care acum este în posesia reprezentanţilor guvernamentali. Totodată, Bourmas-Fry a adăugat că nicio persoană angajată la muzeu nu a fost arestată în acest caz. În context, a spus ea, reprezentanţii muzeului se consideră martori în această situaţie.

FBI cercetează autenticitatea operelor prezentate în expoziţia „Heroes & Monsters”. Teoretic, lucrările prezentate publicului şi atribuite lui Jean-Michel Basquiat ar fi fost descoperite într-un depozit, în urmă cu zece ani.

Cu toate acestea, au existat declaraţii potrivit cărora aceste picturi nu sunt autentice, de unde şi ancheta federală.