Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două case de licitații din SUA fuzionează devenind un jucător important pe piață pentru arta americană
philadelphia, saleroom, freemans hindman

Două case de licitații din SUA fuzionează devenind un jucător important pe piață pentru arta americană

Hindman din Chicago fuzionează cu Freeman’s din Philadelphia, cea mai veche entitate de acest fel din Statele Unite, devenind cea mai importantă casă de licitații de nivel mediu cu accent pe arta americană.

Cele două case de licitații au șase săli de vânzări și 18 birouri, toate cu sediul în SUA, depășind amprenta națională a marilor case de licitații globale, precum Christie’s, Sotheby’s și Phillips, potrivit artnews.com.

Operând sub sigla Freeman’s | Hindman, casele își vor consolida platformele digitale într-un site unificat și vor deschide o sală de vânzări la New York în cursul acestei luni. Compania nou înființată va continua să opereze spațiile de vânzare existente în Chicago, Philadelphia, Cincinnati, Denver și Palm Beach.

Fuziunea vine după ce Hindman a raportat că a generat vânzări de 99,7 milioane de dolari în 2023. Casa a anunțat că și-a crescut divizia de evaluare, care aduce fonduri din onorariile clienților pentru evaluările legate de asigurări ale operelor de artă, cu 25% în ultimul an. Freeman’s, care funcționează din 1805, a avut anul trecut vânzări estimate la 32 de milioane de dolari.

Cele două companii au intermediat 176 de vânzări în 2023, de la lucrări de artă din secolul XX până la artă decorativă. Loturile de top au inclus lucrări ale unor artiști americani precum N. C. Wyeth și Wayne Thiebaud, care au fost adjudecate contra unor sume cuprinse între 800.000 și 2 milioane de dolari.

Jay F. Krehbiel, care va fi director executiv al Freeman’s | Hindman, a spus într-un comunicat de presă că fuziunea este un răspuns „strategic” la intensificarea concurenței în circuitul de licitații. Fraser Niven, președintele caselor de licitații, a declarat că fuziunea ar putea oferi un acces mai mare la clientela internațională.