Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două galerii din România, la Paris Photo 2023
anca poterasu gallery

Două galerii din România, la Paris Photo 2023

Două galerii românești participă la cea de-a 25-a ediție a Paris Photo, unul dintre prestigioasele saloane de fotografie contemporană din lume, care va avea loc în perioada 10 – 13 noiembrie.

România va fi reprezentă de Galeria Anca Poterasu din București, cu artiștii selecționati Aurora și Iosif Kiraly, și de Jecza Gallery din Timișoara, care va prezenta la standul său creațille grupului Sigma și ale artistului franco-român Mircea Cantor.

Curatori, directori de muzee și de instituții, amatori de fotografie din mai mult de 25 de țări ale lumii și-au anunțat participarea la această ediție care va avea loc în Grand Palais Ephemere.

Paris Photo, primul salon de artă dedicat fotografiei, acordă din 1997 o atenție deosebită creației fotografice, promovând munca galeriilor, a editorilor și a artiștilor. Fotografii care expun la Paris Photo sunt selecționati de un comitet format din galeriști și editori internaționali, cre ține cont de calitatea și originalitatea proiectelor, diversității de expresii fotografice istorice și contemporane și de pertinența fotografiilor propuse.

ICR Paris sprijină și anul acesta participarea galeriilor românești la salonul de fotografie, precum și a artistei  Patricia Morosan în secțiunea Polycopies a salonului, cu cel mai recent album al său, intitulat „(I)Remember Europe”, apărut la editura Fotohof.

Credit foto: Galeria Anca Poterașu