Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două noi expoziții la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”
targu jiu,,romania september,25:,barbu,ganescu,house,(,casa,barbu,ganescu

Două noi expoziții la Muzeul Național „Constantin Brâncuși”

Două expoziții sunt vernisate la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” în 10 iunie – „Descris. Rescris. Transcris”, cu lucrări de artă textilă de Daniela Frumușeanu, și „Homogène”, cu lucrări de ceramică realizate de studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Arte București.

Demersul personal al artistei Daniela Frumușeanu construiește, în sens simbolic, spaţiul unei biblioteci fezabile, în care registrul formelor, cromatica, texturile și cuvintele dialoghează sinergic. Creațiile artistei au un caracter metaforic, incitând și invitând publicul la decodificarea mesajului cuprins. Astfel, succesiunea și juxtapunerea de semne și simboluri prezente ȋn cuprinsul paginilor cărţilor-obiect, oferă sugestia existenţei unui portal între trecut, prezent și viitor.

Expoziția e curatoriată de conf. univ. dr. habil. ZuZu Caratanase – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu – Universitatea Națională de Arte din București.

Daniela Frumușeanu (n. 11 iulie 1961, Bacău) este unul dintre cei mai importanți artiști din sfera artei decorative. A absolvit Liceul de Artă din Bacău (specializarea Tapiserie-Imprimeuri, anul 1980) şi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti / Facultatea de Arte Decorative (specializarea Tapiserie-Imprimeuri, anul 1984). În 2007, și-a susținut teza de doctorat în Arte Vizuale la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. În prezent, este conferenţiar la Facultatea de Arte Decorative şi Design de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. A expus în Cipru, Franța, Italia, România și Statele Unite ale Americii. A participat la aproximativ 500 de expoziții de grup și colective pe plan național și internațional. A fost implicată în peste 300 de manifestări artistice (în țară și străinătate) în calitate de coordonator și curator.

Expoziția de ceramică intitulată „Homogène” cuprinde lucrări semnate de Hamza Abdulwahab, Iulia Dăncilă, Ovidiu Ionescu, Anca Mihăilă, Simona Pandele, Eva Radu Și Gabriel Smoleac. Este un demers vizual curatoriat de conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu, cu scopul de a prezenta publicului o selecție restrânsă de creație ceramică. Curaror asociat este conf. univ. dr. habil. ZuZu Caratanase.