Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două picturi rare de Lucian Freud vor fi vândute în februarie la Londra
lucian freud

Două picturi rare de Lucian Freud vor fi vândute în februarie la Londra

Două picturi rare și rafinate de Lucian Freud, care urmăresc fascinația de durată a artistului pentru peisaj, vor fi vedetele licitaţiei organizate de Christie’s la Londra, pe 28 februarie.⠀

Nemaivăzut în public din 1974, „Scillonian Beachscape” prezintă o scenă de coastă de vis în luxuriante culori scăldate de soare.

Aceasta este una dintre puținele lucrări inspirate de o vizită în Insulele Scilly.⠀

Detalii excepționale

freud2

Un portret rafinat al naturii pictat de Freud la maturitate, „Garden from the Window” oferă o privire rară despre viața artistului dincolo de pereții atelierului. Cu detalii excepționale, artistul surprinde jocul de lumină pătat de-a lungul Buddleia – arborelui fluturelui – din centrul grădinii sale.⠀

„Scillonian Beachscape” (1945-46) este estimat între 3.500.000 și 5.500.000 de lire sterline, iar „Garden from the Window” (2002) are un preț stabilit între 2.500.000-3.500.000 de lire sterline.

Lucian Freud (8 decembrie 1922 – 20 iulie 2011) a fost pictor şi grafician englez, originar din Germania. Nepot al celebrului psihanalist Sigmund Freud, a emigrat cu familia în anul 1933 în Anglia, refugiindu-se din faţa terorii naziste. Şi-a descoperit repede vocaţia artistică, asfel încât educaţia pe care a primit-o a stat sub semnul artei. A iniţiat şi a susţinut renaşterea picturii figurative, care, după cel de-al Doilea Război Mondial, a irupt ca principală direcţie artistică în Marea Britanie, cunoscută sub numele de „Şcoala Londoneză”.

Foto credit: Christie’s