Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dualitatea și semnificațiile figurii feminine, la Iomo
oana fărcaș, the lecture, iomo gallery

Dualitatea și semnificațiile figurii feminine, la Iomo

Expoziția „Kaleidoscope Woman” a artistei Oana Fărcaș, curatoriată de Alice Zucca, va fi deschisă la galeria Iomo de la Combinatul Fondului Plastic între 17 iunie și 25 iulie.

Oana Fărcaș invită privitorul într-o călătorie filosofică care aprofundează sensul dualității și bogăției de semnificații din spatele figurii feminine, spune curatoarea.

Arta ei înfățișează personaje feminine ce traversează și depășesc complexitățile de zi cu zi ale vieții, cu ale lor personalități și prezențe corporale, împletite cu abundența de roluri naturale sau impuse social.

Oana Fărcaș (n. 1981) trăiește și lucrează în Cluj-Napoca. A obținut doctoratul la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca în 2010. Lucrările ei au fost expuse în mari orașe din Europa, Asia și Statele Unite. Considerată una dintre artistele promițătoare ale generației sale, Oana Fărcaș se adâncește în realitatea feminină, dezvăluind o varietate exuberantă de personaje feminine care își îmbrățișează viața de zi cu zi.

Vernisajul va avea loc pe 17 iunie, de la ora 18:00, și, ulterior, expoziția va putea fi vizionată între orele 11:00 și 18:00, de marți până sâmbătă, până pe 25 iulie 2023 inclusiv.

Foto: lucrarea „The Lecture”, de Oana Fărcaș