Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Explorarea efemerității artei urbane, la Kulterra
alex baciu, expozitie, kulterra

Explorarea efemerității artei urbane, la Kulterra

„Neverstreet”, expoziție personală a artistului Alex Baciu, va fi deschisă la galeria bucureșteană Kulterra în perioada 14 decembrie – 22 ianuarie.

Curatoarea Livia Florea explică: „În «Neverstreet», Alex Baciu ne invită într-o explorare a efemerității artei urbane, reimaginată într-un univers paradoxal prin lentila lui suprarealistă, păstrând esența artei stradale, dar transformând-o în ceva nou. Cunoscut atât pentru lucrările sale de atelier, cât și pentru picturi murale, Alex Baciu a ales să ofere o a doua șansă muralelor în măsura în care a fost ales de acestea, câteva din lucrările lui murale fiind sfărâmate odată cu pereții lor suport.
El schimbă traiectoria și valabilitatea lucrărilor murale, transformându-le din repere urbane în temele centrale ale tablourilor sale, stocând spațiul public în spațiul privat și sigur al instituției picturii. Nu este nici o respingere, nici o acceptare completă a ceea ce este, Alex Baciu creând acest spațiu liminal, între sacru si profan, între nimic și infinit, între aici și acolo, între ulei și ciment, în care muralele au prioritate, ca răspuns la fluiditatea mediului și formei”.

Vernisajul va avea loc pe 14 decembrie, de la ora 18:00.