Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Expo Maraton Recall”, eveniment ce reuneşte lucrări premiate în ultimii cinci ani, va fi inaugurat pe 2 august
expo maraton recall, afiş, curatorial

„Expo Maraton Recall”, eveniment ce reuneşte lucrări premiate în ultimii cinci ani, va fi inaugurat pe 2 august

„Expo Maraton Recall”, eveniment reuneşte lucrări premiate în ultimii cinci ani, va fi inaugurat pe 2 august, la Casa Matei din Cluj-Napoca.

Publicul este invitat să vadă o selecție de lucrări semnate de câștigătorii marilor premii ale ultimelor cinci ediții „Expo Maraton” (2016, 2017, 2018, 2019 și 2022): Gabor Barna, Mihai Guleș, Teodora Bogdan, Cătălin Tăvală, Gagyi Botond, Vlad Paraschiv, Andrei Nuțu, Silviu Ciora, Ureczki-Lázár Melinda, Costel Chițimuș, Raluca Pavelescu, Roxana Csucsak și George Nechifor.

„Expo Maraton” este un proiect cultural inițiat în 2011 de Universitatea de Artă şi Design (UAD) Cluj-Napoca și Galeria Casa Matei, care pune în scenă, față în față, în fiecare marți și joi a lunii mai, un total de 16 expoziții individuale aparținând studenților și masteranzilor UAD selectați în competiție.

Scopul principal al acestor manifestări artistice este de a genera o platformă de lansare pentru tinerii artiști, de a-i promova și de a-i motiva în a iniția un dialog cu publicul larg și cu profesioniștii din sfera artelor vizuale. Astfel, până în prezent, peste 170 de studenți și masteranzi ai UAD au avut ocazia de a-și expune proiectele individuale și de a câștiga premii substanțiale oferite de partenerii, sponsorii și finanțatorii proiectului.

O diversitate de viziuni

Expoziția „Expo Maraton Recall” este o continuare firească a evenimentului cu același titlu din anul 2016 când, pe simezele Muzeului de Artă Cluj-Napoca, iubitorii de artă au putut vedea lucrările câștigătorilor marilor premii din cadrul primelor cinci ediții ale Expo Maraton. Manifestarea de acum va readuce în atenția publicului creația recentă a tinerilor artiști, absolvenți ai UAD Cluj-Napoca, foști câștigători ai Expo Maraton.

Actuala expoziție vine să problematizeze evoluția artistică a celor 13 artiști deținători ai marilor premii (din perioada 2016-2022) de la momentul debutului în cadrul competiției Expo Maraton și pune în scenă o diversitate de viziuni.

Publicul este astfel invitat să vadă această expoziție ca o etapă în sine, ce reflectă un cincinal, într-o istorie a competiției „Expo Maraton”.

Expoziţia este deschisă până pe 2 septembrie.

Credit foto: Facebook/Casa Matei