Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „Chip cioplit”, de Stephan Balkenhol, prezentată la MARe
chip cioplit, mare, curatorial

Expoziţia „Chip cioplit”, de Stephan Balkenhol, prezentată la MARe

Expoziţia „Chip cioplit”, de Stephan Balkenhol, va fi prezentată la Muzeul de Artă Recentă (MARe), în perioada 28 septembrie – 2 decembrie.

Născut în 1957, în Fritzlar (Germania), Stephan Balkenhol a studiat artele la Universitatea de Arte Frumoase din Hamburg, unde a absolvit în 1982.

Într-o perioadă dominată de abstract, conceptualism și de minimalism, Balkenhol a recuperat figurativul din periferie şi i-a dat o forță nouă, diferită, cu sculpturile lui nefinisate, aspre, care constituie în esență o reflecție asupra ideilor de corp și de corporalitate, de existență fizică, reală.

Aflate în diferite ipostaze, acțiuni sau doar ca prezențe statice, personajele sculptate (dar și desenate, pictate) de Stephan Balknehol amintesc de figurinele clasice sau de animațiile cu figuri din plastilină și, deși materializează întotdeauna omul contemporan, ele păstrează o dispoziție explicită spre fantastic și spre mitologie ori spre carnavalesc, spun organizatorii expoziţiei.

Credit foto: MARe