Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „Colours. A Deconstructed Painting”, de Lia Perjovschi, la Ivan Gallery
lia perjovschi

Expoziţia „Colours. A Deconstructed Painting”, de Lia Perjovschi, la Ivan Gallery

Expoziţia „Colours. A Deconstructed Painting”, de Lia Perjovschi, va fi vernisată la Ivan Gallery din Bucureşti, la finalul lunii mai.

Vernisajul are loc în contextul unui eveniment mai amplu care extinde programul pentru public la Atelierele Malmaison, în weekendul 28 – 29 mai.

Aceasta este a treia expoziţie personală a Liei Perjovschi la Ivan Gallery, după „Timeline with Witnesses” (2016, Bucureşti) şi „2020 Key Words” (organizată de reprezentanţii galeriei în urmă cu doi ani, la Spike Berlin).

O instalaţie care parcurge operele create de artistă de-a lungul timpului

Lucrările selectate de Lia Perjovschi prezintă perspectivele sale în diferite perioade ale carierei, de la începuturi până la creaţii recente, exprimate prin diverse mijloace: fotografie, materiale textile, mixed media.

Expoziţia se referă la complexitatea percepţiei şi a minţii omeneşti, la mecanismele psihologice şi simbolice care fac conexiuni între spectrul luminii, nuanţele culorilor, umbre şi sensuri.

„Simbolic vorbind, toate culorile au conotaţii atât pozitive cât şi negative. Mă gândeam la subiectul legat de culori înainte să înceapă războiul din Ucraina. Mă gândeam la ceva optimist, care ar aduce un sentiment de speranţă, cu atât mai mult după doi ani de pandemie. Totuşi, războiul schimbă tot”, mărturiseşte artista.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 28 mai – 9 iulie.

Complementar, Ivan Gallery va prezenta, în cadrul Art Basel, între 14 şi 19 iunie, o expoziţie personală a performance-urilor realizate de Lia Perjovschi în perioada 1988 – 1994.

Credit foto: Ivan Gallery