Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „Every news is a hand-painted story”, deschisă la galeria Laborna din București
laborna3

Expoziția „Every news is a hand-painted story”, deschisă la galeria Laborna din București

Expoziția „Every news is a hand-painted story”, curatoriată de Ciprian Paleologu, poate fi vizitată la Galeria Laborna din București până pe 9 iunie.

Orice știre este sau poate fi, înainte de toate, o poveste pictată, acesta este conceptul pe care se bazează expoziția.

Impactul emoțional pe care îl poate avea pe de o parte o știre (veste) asupra individului, ori fluxul/cantitatea imensă de știri asupra colectivității, fie că acestea sunt reale, proiective-inventate, false, este extrem de puternic, iar filtrul creativ pe care un artist îl atașează unui astfel de fenomen este interesant de studiat.

laborna2

Artistul transformă impulsul „la primă mână”, materialul brut al informației, într-un nou mesaj care poate fi poetic, militant, ironic, hiper-estetizat, de negare. Interpretarea capătă perspective spectaculoase fie prin dramatizare, în vederea efectului supradimensionat, ori diminuând sau „încălzind” vestea, ca o formulă de protecție.

Într-o lume contemporană în care pictura s-a „democratizat” atât de mult, încât practic nu numai că orice ființă umană, animală, vegetală, moleculară o poate crea, dar își face locul triumfal și inteligența artificială cu algoritmi infiniți, particula din titlu „hand-painted story” are o subtilă notă reflexivă.

Artiștii care expun aici sunt: Codruța Cernea, Nicolae Comănescu, Ovidiu Morar, Ciprian Paleologu, Radu Pandele, Adrian Preda, Ștefan Ungureanu, Simona Vilău, Bogdan Vlăduță.

Program expoziție: marți, miercuri, sâmbătă, între orele 17.00-19.00 (în afara orelor de program galeria poate fi vizitată prin programare telefonică la numărul de contact afișat pe site-ul laborna.ro).