Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia “Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei” va fi vernisată pe 25 februarie, la Colecția de Artă “Ligia și Pompiliu Macovei”
afis ligia macovei

Expoziţia “Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei” va fi vernisată pe 25 februarie, la Colecția de Artă “Ligia și Pompiliu Macovei”

Este vorba de o selecție dintr-o serie impresionantă de lucrări realizate în tehnici variate, ulei pe carton și tușuri colorate pe hârtie.

Artista optează pentru o angajare profundă în reprezentarea elementelor compoziționale prin detalii bine definite sau prin pensulații subtile și jocuri cromatice vibrante. Indiferent de abordarea structurală a operei de artă, artista transmite cele mai autentice sentimente, care punctează esențe și trăiri ale femeii în diferite ipostaze sau momente importante ale vieții de zi cu zi. Puterea de expresie este determinantă în creația Ligiei Macovei și reprezintă maniera specifică prin care aceasta reușește să asigure angajarea privitorului în universul creației și perpetuarea valorii operei sale în timp, scrie  în prezentarea sa Cristina Ioniță, muzeograf și curator.

“Femeia este o sursă infinită de inspirație în viziunea artistei. Personajul contribuie în procesul creator cu o multitudine de stări și subiecte plastice. Artista tratează diferite ipostaze ale femeii în viața de zi cu zi, femeia atunci când este fericită, dar și atunci când este abătută, tristă, aflată în spații diverse, în interioare sau în natură. Este unică priceperea sa de a se plia pe esențele transmise și de a concepe un joc impresionant de planuri stilistice”, adaugă aceasta.

Expoziția tematică  va putea fi văzută  până pe 22 mai.