Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „Goya și Dali, Blestemul Războiului”, la Palatul Brukenthal
amor y la muerte

Expoziția „Goya și Dali, Blestemul Războiului”, la Palatul Brukenthal

Expoziția „Goya și Dali, Blestemul Războiului” va fi deschisă pe 24 iunie, în Cabinetul de stampe de la Palatul Brukenthal din Sibiu.

În premieră la Sibiu, vor fi expuse gravuri realizate de artistul spaniol Francisco Goya.

Gravurile lui Goya suscită interesul cunoscătorilor dar și al celor care le văd pentru prima dată, atât prin valoare artistică, calitățile tehnice, dar și prin mesajul moral transmis, cel mai cunoscut fiind „Somnul rațiunii naște monștri”, după cum spune curatorul Alexandru Constantin Chituță.

„Prin opera sa, Goya ne arată că arta trebuie să se ridice împotriva erorilor și viciilor omenești. Alături de gravurile lui Goya din temele Tauromaquia, Dezastrele Războiului și Capricii vor fi expuse și lucrări realizate de Dali inspirate din lucrările lui Goya, ce aparțin colecționarului George Șerban. Salvador Dali a fost impresionat de opera compatriotului său, astfel că a decis să interpreteze celebra serie a Capriciilor, supunând fiecare lucrare la elemente artistice specifice Dali”.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 iulie 2022.