Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția itinerantă de pictură „Strada” a Iuliei Mihalcea ajunge la Mogoșoaia
iulia mihalcea, expozitie

Expoziția itinerantă de pictură „Strada” a Iuliei Mihalcea ajunge la Mogoșoaia

Expoziția itinerantă de pictură „Strada” a Iuliei Mihalcea ajunge la Mogoșoaia în perioada 7 decembrie – 3 ianuarie, apoi va fi prezentată la Paris, în primăvară.

„Strada” și-a început periplul în martie 2023 la Paris, după care a fost prezentată, în august, la Muzeul de Artă Tulcea în cadrul Fabricii de Gravură a lui Ion Tițoiu. Al treilea popas expozițional va avea loc între 7 decembrie și 3 ianuarie, la Palatele Brâncovenești, în Sala Cuhnia, iar din mai 2024 se va întoarce la Paris.

Expoziția curatoriată de Pavel Șușară propune un dialog între pictură și poezie, folosind elementele artei tradiționale cât și experimentele artei postmoderne.

Abordarea este în tehnici mixte, folosind ulei/acrilic pe pânza și colaj, subiectul străzii, impostazele stradale precum oameni, ferestre, bănci, baruri, carusele văzute din interior sau din exterior, pretext pentru a crea compoziții într-un spațiu plastic care tinde spre a doua dimensiune, ce se constituie într-un limbaj al unei narațiuni compus din întâmplări.

„În expoziția «Strada» am reprodus ipostaze stradale reflectate prin pictură folosind tehnici mixte, lăsând ca fiecare lucrare să-și spună povestea ei. Poezia a intervenit firesc, completând armonic narațiunea. Activitatea mea din zona teatrală anterioară, m-a ajutat în concretizarea formelor conceptuale, a unei regii transpuse prin pictură și poezie. Inspirată de cartierul artiștilor din Paris, Montmartre, am ales tema străzii. Conceptul inițial mi-a creat posibilitatea «jocului» plastic prin folosirea tehnicilor mixte, exprimând vizual și prin poezie metafora străzii contemporane”, spune Iulia Mihalcea.