Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Expoziția “Orient versus Occident” de la Palatul Suţu se extinde cu medalionul “Balcic, școala de pictură de la malul mării”

Expoziția “Orient versus Occident” de la Palatul Suţu se extinde cu medalionul “Balcic, școala de pictură de la malul mării”

Muzeul Municipiului București (MMB)  oferă publicului, începând de pe 16 februarie, medalionul “Balcic, școala de pictură de la malul mării”, care va putea fi văzut la Palatul Suțu.

“Remarcabil prin virtuţile picturale şi deţinând toate aceste calităţi sensibile, Balcicul a devenit în scurt timp micul paradis al României, locul preferat de artiştii români în perioada interbelică, perioadă în care aceştia au format o adevărată şcoală de pictură şi au creat inestimabile comori picturale”, a scris Ana Maria Măciucă, muzeograf și curator al acestui medalion, în prezentarea sa.

Ea adaugă că Balcicul a prilejuit multor artiști cunoașterea de sine, printre aceştia regăsindu-se Iosif Iser, Jean Al. Steriadi, Cecilia Cuțescu Storck, Nicolae Dărăscu, Nicolae Tonitza, Constantin Artachino, Mina Byck Wepper, Dumitru Ghiață.

Vor fi expuse în premieră, în cadrul oferit de expoziția “Orient versus Occident”, opt lucrări din colecția de grafică a Pinacotecii București și două lucrări de pictură. Acestora li se vor alătura două lucrări contemporane, semnate de Sorin Adam respectiv Mihail Gavril, ce au fost oferite în dar Pinacotecii Muzeului Municipiului București.

Lucrările expuse în cadrul medalionului “Balcic, școala de pictură de la malul mării” vor putea fi admirate până la data de 27 martie.

Credit foto: MMB