Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Retrospectiva „Antropomorfism” a artistului Sorin Purcaru, la Cluj-Napoca

Retrospectiva „Antropomorfism” a artistului Sorin Purcaru, la Cluj-Napoca

Retrospectiva „Antropomorfism” a lui Sorin Purcaru este prima expoziție personală a artistului la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, curatoriată de Cristina Simion și de Dan Breaz. Ea pune în valoare lucrări de grafică și sculptură, care sintetizează activitatea artistului dintr-o perioadă de trei decenii de creație, arată organizatorii.

Consacrat ca sculptor, prin pregătirea academică, dar mai cu seamă prin numeroase expoziții naționale și internaționale, cu câteva premii prestigioase și o prezență semnificativă atât în spațiul public, cât și în colecții muzeale, Sorin Purcaru a început să se afirme și ca grafician, iar în ultimul deceniu a căutat să combine, în expozițiile sale personale, sculptura și grafica, într-un mesaj artistic sinergic.

Recunoscut pentru un stil propriu marcant, Purcaru a fost invitat să expună, în ultimii ani, la Parlamentul European („Două Țări, un singur Suflet”, clădirea Altiero Spinelli, 2016), la Muzeul de Artă Ion Irimescu (2019), în galeria de artă a Consiliului Europei din Strasbourg (2019), la Muzeul de Artă Vizuală Galați (2019), la prima ediție a Bienalei Internaționale de Arte Vizuale Brașov (2019), la Festivalul Internațional Ost Anders Nürnberg (2021), precum și în galerii din Fribourg, München și Nürnberg.

Este conferențiar al Universității de Arte „George Enescu” Iași și membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Trăiește și lucrează în Iași.

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 20 martie.