Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „The remains of the day”, de Alex Manea, va fi vernisată la E T A J artist-run space
alex manea

Expoziţia „The remains of the day”, de Alex Manea, va fi vernisată la E T A J artist-run space

Expoziţia „The remains of the day”, care ilustrează cercetarea lui Alex Manea asupra subiectelor sociale, va fi vernisată pe 31 martie, la E T A J artist-run space din București.

Este vorba de lucrări din domeniul picturii, asamblajului, instalației și artei video ale artistului român Alex Manea (n. 1988).

Rezonând cu urmele memoriei impregnate în materialele găsite, Alex Manea lucrează cu diverse obiecte în spiritul arte povera și combină aceste materiale cu un obiectiv estetic minimalist. Manea acordă prioritate conceptului în raport cu preocupările formale și astfel își valorifică strategiile plastice și metodele tehnice în serviciul temei propuse. În timp ce practica sa este bazată pe idei, volumul său de lucrări rezultate reprezintă o îmbinare perfectă a formei și funcției, arată organizatorii

alex manea remains of the day 8

Practica  de artă conceptuală a lui Manea se angajează în a confrunta puternice subiecte socio-politice și culturale

Artistul le prezintă în forme intrigante și convingătoare din punct de vedere estetic şi fiecare lucrare are menirea de a împinge privitorul spre reacție și reflecție asupra poziției sale în raport cu opera de arta și cu lumea.

„The remains of the day” prezintă astfel  o selecție de lucrări dintr-o serie continuă, dezvoltată de artist pe baza articolelor de primă pagină ale publicațiilor importante, precum și a titlurilor și articolelor de televiziune corespunzătoare.

Expoziţia va fi deschisă în galeria bucureşteană până pe 14 aprilie.

Credit foto: Alex Manea