Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „Theodor Aman. Primul artist român modern”, mai mult de 100 de lucrări la Art Safari
colaj aman

Expoziţia „Theodor Aman. Primul artist român modern”, mai mult de 100 de lucrări la Art Safari

Muzeul Municipiului București invită publicul să viziteze expoziția „Theodor Aman. Primul artist român modern”, care va fi deschisă începând cu data de 12 mai, în cadrul Art Safari, la Palatul Dacia-România, viitorul sediu al Pinacotecii București.

Grație conceptului original și scenografiei sale contemporane, parcurgând expoziția dedicată lui Theodor Aman – organizată de Muzeul Municipiului București(MMB), produsă de Art Safari și curatoriată de Elena Olariu, vizitatorii se vor putea bucura de cele peste 100 de lucrări alese special pentru această expunere muzeală, arată reprezentanţii MMB.

Publicul este invitat să admire unele dintre tablourile consacrate ale lui Aman, dar și surprizele oferite cu ajutorul a 16 muzee și instituții de cultură din toată țara precum și de colecționari privați: lucrări rar expuse în spațiul public, special aduse la Art Safari 2022. Iar Muzeul Municipiului București a pregătit opere atât din patrimoniul Pinacotecii București, cât și din cel al Muzeului „Theodor Aman”.

Art Safari va putea fi vizitat în perioada 12 mai – 7 august, de joi până duminică, în Palatul Dacia-România.

În toamnă, Art Safari va reveni cu un nou sezon expozițional de trei luni. Este pentru prima dată în istoria evenimentului când același spațiu este folosit doi ani la rând, în baza unui parteneriat semnat între Muzeul Municipiului București și Art Safari. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate pe site-ul oficial al Art Safari.