Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție a pictoriței Bianca-Andreea Constantin, la Căminul Artei
bianca andreea constantin

Expoziție a pictoriței Bianca-Andreea Constantin, la Căminul Artei

Expoziția „Ferestre atemporale” a pictoriței Bianca-Andreea Constantin, membră în Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Pictură București, va fi deschisă în perioada 20 martie – 2 aprilie, la Galeria Căminul Artei.

Vernisajul va avea loc pe 21 martie, la ora 18:00, prezentarea fiind realizată de criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Expoziția va fi deschisă zilnic, între orele 11:00 – 19:00, în sala etaj a galeriei bucureștene.

„Supusă normelor compoziționale pe care artista le are în vedere, nu numai când elementele realității o inspiră, ci și atunci când datele sensibilității interioare transpar pregnant, acest demers vizual – Ferestre atemporale – permite privitorului să descopere un spectru de tonalități dintre cele mai vivante și acaparatoare. Treptele și deschiderile de spațiu, ca motive inspiraționale, înscriu ființa artistei într-o altă dimensiune existențială, relaționând omul cu visele sale, cu dorința de evoluție și de cunoaștere, în acest context, evocarea simbiozei dintre trup și suflet, dobândind conotații ontologice. Prin ferestrele artistei vedem Edenul, percepem registre multiplicate și dualitatea unor lumi nu diferite, ci tangente pe dorința noastră de a avea acces la frumos. Aici, plasticiana folosește sugestive elemente de arhitectură în structurarea compozițiilor. Simbolurile conduse la esența mesajului sunt completate cu zone neconvenționale, tratate prin ample pensulații, a căror picturalitate măiestrită prin mai multe suprapuneri, creează luminiscențe, amprentând lucrările cu o energie pozitivă”, spune Ana Amelia Dincă.