Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție a sculptorului și performerului ceh Martin Zet, la galeria Sandwich
martin zet

Expoziție a sculptorului și performerului ceh Martin Zet, la galeria Sandwich

Lucrări ale sculptorului și performerului ceh Martin Zet vor fi expuse la galeria Sandwich din București, sub numele „Prak / Slingshot / Praștie”, în perioada 21 mai – 1 iulie.

Vernisajul este programat pentru 21 mai, începând cu ora 16:00.

Materializând un schimb de idei început încă din 2018, proiectul aduce laolaltă două mecanisme ce par contrastante, ambele destinate unui amuzament performat atât de artist, cât și de public.

„«Prak» este un exercițiu în eliberarea obiectelor de sine, fie că sunt lucrări de artă, biscuiți, scrisori, fructe. Energia pură eliberată în momentul detensionării, ușoara dezamăgire când distrugerea nu este completă, iluzia controlului dublu asupra construirii, cât și asupra desfacerii. O mașină de vată de zahăr ne umple mințile goale, aducând puțin spre deloc confort în aceste vremuri, dar fără a renunța. Vata de zahăr devine muniție, decorație, întrebare și calorie goală, toate deodată”, spun organizatorii.

Cine este Martin Zet

Martin Zet (n. 1959) este sculptor și artist performance. A studiat sculptura la Academia de Arte Plastice din Praga în perioada 1979 – 1985. În opera sa se ocupă de memoria socială în artă, de aspectul politic al comportamentului uman și de relația dintre viziunile idealiste și viața de zi cu zi.

În perioada 2010 – 2016, a lucrat ca șef al Atelierului Video Art la Facultatea de Arte Plastice din Brno. Ca sculptor și artist performance participă la numeroase expoziții și evenimente în Republica Cehă și în străinătate. În teza sa de doctorat de la Atelierul de Sculptură al Academiei de Artă, Arhitectură și Design din Praga se ocupă de opera tatălui său, sculptorul Miloš Zet (1920 – 1995).