Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție cu 145 de lucrări simbol ale lui Banksy va fi deschisă în octombrie în Salford
the art of banksy

Expoziție cu 145 de lucrări simbol ale lui Banksy va fi deschisă în octombrie în Salford

Expoziția „The Art of Banksy”, care va fi deschisă în Salford (nord-vestul Angliei), în luna octombrie, va prezenta 145 de lucrări, inclusiv piese cunoscute precum „Girl with Balloon” (2002), și va avea drept scop să arate oamenilor modul în care artistul „a devenit cel mai discutat din istoria modernă”, au spus organizatorii săi.

Aceasta va fi găzduită într-o structură temporară de 1.200 metri pătrați construită special.

Organizatorii au spus că a fost o șansă să vadă piesele care „au făcut reclamă internațională artistului anonim”.

Banksy este unul dintre cei mai faimoși artiști ai lumii, care a devenit cunoscut datorită șabloanelor create în jurul Bristolului la începutul anilor 1990, dar, în ciuda unei notorietăți la nivel mondial, identitatea artistului rămâne necunoscută.

Descris adesea ca „evaziv” și „secret” de către presă, „artistul de gherilă” are o armată de fani care include celebrități de top.

Lucrări împrumutate de la colecționari privați

Expoziția, care se mută la MediaCityUK după un an de desfășurare la Londra, nu a fost autorizată de renumitul artist și toate lucrările incluse în ea au fost împrumutate de colecționari privați.

Alături de „Girl with Balloon” (2002) vor fi prezentate și alte lucrări celebre, inclusiv „Flower Thrower” (2003), în care un tânăr protestatar aruncă un buchet de flori și „Rude Copper” (2002), care înfățișează un polițist ce arată degetul mijlociu.

De asemenea, va fi inclus și „Brace Yourself” (2010), pe care Banksy l-a dăruit trupei cunoscute ca Exit Through the Gift Shop în schimbul drepturilor asupra numelui lor, pe care artistul l-a folosit ca titlu pentru un film.

Organizatorii expoziției au spus că vizitatorii vor putea „să vadă operele de artă emblematice care i-au adus recunoașterea internațională artistului anonim” și să descopere cum Banksy „a devenit cel mai discutat artist din istoria modernă”.

Ei au adăugat că această colecție va permite, de asemenea, publicului „să exploreze puterea artei de a influența schimbarea socială, de a inspira publicul”.

Expoziția, care se va desfășura la Salford în perioada 21 octombrie – 8 ianuarie, a călătorit anterior la Melbourne, Chicago, San Francisco, Sydney, Washington DC, Boston, Tel Aviv, Auckland, Toronto, Miami și Göteborg.