Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţie cu lucrări noi de Andrei Gamarț, la Strata Gallery
andrei gamart

Expoziţie cu lucrări noi de Andrei Gamarț, la Strata Gallery

O expoziție cu lucrări noi, „Waiting for something that has already found us”, ale artistului Andrei Gamarț va fi inaugurată pe 4 noiembrie, la Strata Gallery din strada Parângului 76.

Expoziția include patru noi instalații media, care amestecă ulei pe pânză cu proiecții în flux live de la camerele de supraveghere, amplasate în diferite părți ale lumii și accesibile online.

Expoziția este găzduită de Strata Gallery și este coprodusă cu Mobius Gallery.

Ultimele lucrări ale lui Gamarț marchează o schimbare în tema pe care artistul a explorat-o în ultimul deceniu, trecând de la subiecte complexe și atemporale precum memoria luminii sau relația dintre lumină, memorie și materie la un concept care este acum mai mult decât de obicei conectat la starea actuală a lumii – așteptarea.

andrei gamart1

Titlul expoziției, „Waiting for Something That Already Found Us”, este o referire la unul dintre versurile incluse în volumul de poezie „An American Prayer” de Jim Morrison.

Andrei Gamarț (n.1980, Republica Moldova) locuiește și lucrează în București. Este un artist educat la Chișinău și care explorează constant alte domenii creative precum poezia și literatura. Picturile, desenele și lucrările sale grafice dezvăluie fracturi ale unei lumi care pare suspendată între timp și spațiu. Temele majore care populează această „contrarealitate” tenebroasă și uneori suprarealistă abordează relația dintre memorie, materie, inocență și eroare.