Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţie cu obiecte inspirate din filmele Disney, din decembrie, la Metropolitan Museum

Expoziţie cu obiecte inspirate din filmele Disney, din decembrie, la Metropolitan Museum

O expoziţie cu obiecte de designer şi inspirate de mobilier şi arhitectură franceză, ilustrate în filmele Disney va putea fi admirată la Metropolitan Museum din New York, din 10 decembrie până pe 6 martie, anul viitor, anunţă reprezentanţii muzeului newyorkez.

Acesta este primul eveniment la The Met care explorează lumea lui Walt Disney şi fascinaţia evidentă în filmele sale faţă de arta europeană, în special cea franceză.

Expoziţia “Inspiring Walt Disney. The Animation of French Decorative Arts” cuprinde 40 de lucrări de secol XVIII – tapiserii, porţelan de Sèvres şi ceasuri Boulle- alături de 150 de schiţe din diverse arhive Disney. De asemenea, vor fi proiectate filme care ilustrează dezvoltarea artistică şi tehnologică a studiourilor, de-a lungul timpului.

Expoziţia aduce un omagiu arhitecturii gotice din “Cenuşăreasa” (1950), influenţele medievale din “Frumoasa din Pădurea Adormită” (1959) şi obiectele de inspiraţie rococo aduse la viaţă în “Frumoasa şi Bestia” (1991). De altfel, expoziţia este prezentată la a treizecea aniversare a lansării în cinematografe a animaţiei “Frumoasa şi Bestia”.