Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție Dacian Andoni la Galleria 28
dacian andoni

Expoziție Dacian Andoni la Galleria 28

Expoziția „Pictura care zidește”, cu lucrări de Dacian Andoni, va fi deschisă la Galleria 28 din Timișoara în perioada 5 – 25 iulie. Curatoare sunt Doina Mândru și Maria Pașc.

Dacian Andoni, născut în 1962, la Arad, absolvent al Academiei de arte „George Enescu” din Iași (1993), este pictor, doctor habilitat și profesor universitar la Catedra de pictură a Universității de Vest Timișoara. A avut, începând cu anul 2003, numeroase expoziții personale în galerii prestigioase din țară (București, Iași, Cluj-Napoca, Bistrița, Târgu Mureș, Timișoara) și din Italia și Franța.

„Pictura lui Dacian Andoni vorbește despre construcție, pictura sa este un act de construcție și edificare. Cărămizile picturii lui Andoni alcătuiesc o nouă temelie în cercetarea sa artistică, în consecvența anticipativă cu cele anterioare, sondaje în registrul abstract al imaginii. Compozițiile prezente în expoziție se așază pe temelie solidă, înalță opera pictorului, arată cum se poate valorifica achiziția stilistică a nonfigurativului”, spune Maria Pașc.

Expoziția poate fi vizitată la Galleria 28 de luni până sâmbătă. Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon 0722 503 028 sau pe e-mail, la galleria28@gmail.com.