Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de artă clasică și contemporană, la Galeria Romană
expozitie galeria romana

Expoziție de artă clasică și contemporană, la Galeria Romană

Expoziția de artă clasică și contemporană „Împreună în trecut, în prezent și-n viitor”, ce cuprinde lucrări de pictură și sculptură prin care este analizată cronologic istoria artei românești, va fi vernisată la Galeria Romană din București pe 8 iulie.

Pictorii care au creat Școala Românească de Arte Plastice și pictorii care transmit mai departe valorile acesteia vor sta alături pe simezele galeriei.

Lucrările de pictură și sculptură expuse îndeamnă privitorul la o introspecție, spun organizatorii. Analizând cronologic istoria artei românești, se creează o punte și un dialog între întemeietorii Școlii românești de pictură, discipolii lor și artiștii contemporani.

„O atentă selecție a lucrărilor s-a dorit a evidenția momente cheie, nume importante și teme ce i-au preocupat constant pe cei prezenți în expoziție”, a transmis galeria într-un comunicat.

Vernisajul va avea loc pe 8 iulie, începând cu ora 19:00, iar expoziția va putea fi vizitată până pe 29 august, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00, și sâmbăta, de la 10:00 la 15:00.