Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de artă generativă, la Arcub
ateliere nextgeneration

Expoziție de artă generativă, la Arcub

Expoziția de artă generativă ce reunește lucrările realizate de participanții la proiectul NextGeneration al Asociației Elite Art Club va fi vernisată pe 9 octombrie, la Arcub, și va fi deschisă, cu intrare gratuită, până pe 19 octombrie, de marți până duminică, între orele 12:00 și 20:00.

Pe tot parcursul lunii septembrie, 15 artiști au participat, în fiecare weekend, la atelierele NextGeneration, unde Shaul Tzemach, artist originar din Israel, i-a învățat tehnicile principale de lucru în programul VVVV, cel mai adesea folosit pentru acest tip de artă. La finalul atelierelor, fiecare cursant a realizat o lucrare de artă generativă, folosind tehnici mixte precum: printuri cu inserții digitale, instalații audio-video, proiecții și video-mapping. În plus, artiștii Shaul Tzemach și Alex Manea au definitivat o lucrare comună în spectrul artei generative, care va fi expusă la Arcub.

„Noul limbaj pe care l-am propus este destul de greu de învățat și de înțeles. În primul rând, modul în care datele circulă în cadrul programului necesită timp și practică pentru a putea fi stăpânite. Pe tot parcursul atelierelor am încercat să trec peste dificultățile imediate, așa cum sunt erorile de sistem sau volumul prea mare de informații, și să găsesc modalități de a le depăși, pentru a-i ajuta pe participanți, Bineînțeles, sunt multe ore petrecute explicând conceptele de bază, însă, în cele din urmă, totul se reduce la experimentare, iar studenții au fost dornici să cunoască procesul și să învețe cât mai mult. Sunt foarte bucuros să văd rezultatele și sunt foarte mândru de toți cursanții”, spune Shaul Tzemach.