Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de artă video, la Galateca
expozitie galateca

Expoziție de artă video, la Galateca

Expoziția de artă video „De ce ne pasă” va fi vernisată pe 17 iunie, la galeria Galateca din București, și cuprinde lucrări mixed media și acțiuni performative realizate de mai mult de 20 de artiști invitați.

Artiștii s-au inspirat din mecanismele empatiei și propun lucrări ca exerciții de autocunoaștere, de cunoaștere a celorlalți și a lumii. Întrebările care planează sunt: Ce anume ne face atenți la cei din jurul nostru? De unde vine impulsul de a-i ajuta pe ceilalți? Ce mecanisme cognitive și emoționale permit să ne „identificăm” cu altcineva? Ce înseamnă, până la urmă, empatia? Și, în concluzie, „De ce ne pasă?”.

Vor expune Matei Băcanu, Ioana Trușcă, Alexandru Cioacă, Studio Rizi – Alina Rizescu si Bogdan Ștefănescu, Studio Carnation – Raya Al Souliman si Horațiu Șovăială, Mihai Păcurar, Sebastian Moldovan, Saint Machine, Dragoș Hanciu și studenți ai programelor de master New Media Design și Interactive Technologies for Performing and Media Arts, CINETic/UNATC.

Pe lângă explorarea individuală a lucrărilor într-un cadru dinamic, vizitatorii vor putea participa la tururi ghidate performative cu actrița Nicoleta Lefter.

Vernisajul, care va începe la ora 18:00, va cuprinde momente de performance susținute de Diana Miron și Eduard Gabia, iar la finisaj sunt invitați Raj Alexandru Udrea si Paula Dunker.