Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de gravură la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu
gravura, ovidiu felipov

Expoziție de gravură la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

Expoziția de gravură „Entracte”, cu lucrări realizate de Ovidiu Felipov, artist tulcean care are o experiență de mai mult de 25 ani în domeniul artelor plastice, va fi deschisă la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu pe 11 aprilie, la ora 18:00.

„Entracte” este un discurs plastic și, în egală măsură, un (re)curs vizual menit să reliefeze nu doar mijloacele de expresie și cele de ordin meșteșugăresc, ci să intensifice gradual exploatarea unui tip de imagistică ce înglobează aprofundarea concepției artistice, structura compozițională și nu în ultimă instanță, problematica de natură morfologică și funcția sintaxică a imaginii, se arată într-o prezentare a expoziției.

Artistul, care se manifestă în pictură, design, grafică, gravură, artă decorativă și instalație-obiect, s-a angajat pe următorii ani să prezinte treptat toate stadiile cercetării vizuale.

Ovidiu Felipov (n. 1982, Tulcea) este absolvent al Universității „Ovidius” din Constanța (licență, masterat și doctorat) și în prezent este conf. univ. dr. în cadrul aceleiași instituții și coordonatorul specializării Arte Plastice și Decorative. Palmaresul său înregistrează o serie de expoziții personale și de grup pe plan național și internațional. A obținut câteva distincții, printre care Premiul III la Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu 2022 (un eveniment cu 40 țări participante).

Expoziția, curatoriată de Zuzu Caratănase, poate fi vizitată până pe 12 mai.