Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de pictură și obiect a artistului Marcel Duțu, la Râmnicu Vâlcea
marcel duțu, spatial, expozitie

Expoziție de pictură și obiect a artistului Marcel Duțu, la Râmnicu Vâlcea

Expoziția de pictură și obiect „Spațial” a artistului Marcel Duțu va fi vernisată în Galeria Artex din Râmnicu Vâlcea, pe 13 ianuarie, la ora 18:00.

Curatoriată de Gheorghe Dican, expoziția își propune prezentarea sub un titlu simbolic și sugestiv a lucrărilor realizate de artist în ultimii ani, atât în tehnica picturii, cât și prin construcția de obiecte tridimensionale, înglobând diverse tipuri de intervenții cromatice și texturale.

Artistul continuă să dezvolte stilul său caracteristic și recognoscibil pentru vizitatorii obișnuiți ai galeriilor vâlcene. Trimiteri expresive la schemele microcosmosului tehnologiei, reprezentat cu mijloacele artei abstracte, lucrările sale fac apel la imaginația privitorului și la reperele experiențelor lui vizuale anterioare pentru a-și afla în mintea sa o interpretare mereu inedită.

Expoziția este organizată de Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.