Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Expoziție-eveniment „Stilul Doina Levintza”, la Arcub

Expoziție-eveniment „Stilul Doina Levintza”, la Arcub

„Stilul Doina Levintza”, cea mai amplă expoziție a anului de la Arcub, o incursiune în universul artistic al creatoarei de costume și decoruri, va fi deschisă între 25 martie și 28 aprilie.

Universul artistic al Doinei Levintza este prezentat pentru prima dată în toate ipostazele sale. Expoziția este un omagiu adus creatoarei care a făcut istorie în moda românească şi în scenografia de teatru, film şi televiziune.

Mai mult de 50 de creaţii ale ei, de la costume de teatru şi film la tapiserii şi piese rare de colecţie, fotografii, albume şi schiţe originale, precum şi o serie de obiecte sunt prezentate pentru prima dată publicului larg.

Doina Levintza (n. 10 aprilie 1939) a creat sute de personaje în teatru şi cinema alături de elita regizorilor români şi este primul designer din Europa de Est care a prezentat la Săptămâna Modei de la New York.

Concepută ca un liant între toate zonele creative în care se manifestă artista, expoziţia prezintă ţinute şi elemente reprezentative pentru activitatea creatoarei în lumea teatrului, a filmului, a televiziunii şi a modei.

„Stilul Doina Levintza” poate fi vizitată în perioada 25 martie – 28 aprilie 2022, zilnic, între orele 14.00 – 20.00, la Arcub. În ziua vernisajului, pe 25 martie 2022, expoziţia poate fi vizitată în intervalul orar 14.00 – 16.00.

Credit foto: Arcub