Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție Frida Khalo la Chicago

Expoziție Frida Khalo la Chicago

Într-o vară expozițională aparent concertat dedicată all over the world expozițiilor de artiste femei și restituirilor muzeale de creație feminină majoră, nu putea lipsi o expoziție Frida Kahlo.

“Frida Kahlo. Timeless” de la Cleve Carney Museum of Art din Glenn Elly/ Chicago, deschisă până pe 6 septembrie și curatoriată de Justin Witte aduce o contribuție nouă în interpretarea simbolic-iconografică a operei celebrei artiste sud-americane.

Toate cele 26 de opere prezentate la Chicago (cantitativ reprezintă aproximativ o zecime din creația artistei, creație care numără nu multe opere, aproximativ 200 de picturi, desene, schițe pe care Kahlo le-a finalizat în scurta și tumultoasa sa carieră) provin de la Museo Dolores Olmedo din Mexico City. Colecția Dolores Olmedo este cea mai importantă colecție privată din lume de Frida Kahlo, Olmedo fiind o mecena, iubitoare de artă și prietenă apropiată a cuplului Kahlo/ Rivera.

 

Citește mai mult: https://bit.ly/3kzZYQm