Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Expoziţie Gaudí, la Musée d’Orsay, în primăvara anului viitor

Expoziţie Gaudí, la Musée d’Orsay, în primăvara anului viitor

Evenimentul se desfăşoară între 12 aprilie şi 17 iulie. Este prima dată când o expoziţie de asemenea anvergură are loc în Franţa, în cinci decenii. Antoni Gaudí (1852-1926), arhitect şi creator de geniu, a marcat arta spaniolă a secolului XX şi este considerat maestru al art nouveau.

Expoziţia de la muzeul parizan va arăta creativitatea unică a artistului care a bulversat societatea secolului său şi care este ilustrată în detalii de design de moblier dar şi în schiţele capodoperei sale – catedrala La Sagrada Familia din Barcelona.

Astfel, la Musée d’Orsay vor fi expuse piese de mobilier care nu au mai fost văzute în Franţa dar şi mărturii ale procesului creativ al maestrului.

Atelierul lui Gaudí, colaboratorii săi şi multiplele sale tehnici de lucru sunt linii directoare ale expoziţiei

Acestea vor da publicului o idee despre capacitatea artistului de a inventa şi de a crea lucruri care erau considerate imposibile, în generaţia sa.

Vizitatorii vor intra într-un spaţiu al culorii, fundament al realizării proiectelor de palate, hoteluri, parcuri, biserici. Printre elementele expuse se numără filme şi documente-martor ale parcursului plin de viaţă al arhitectului artist plastic.

Expoziţia este organizată de muzeele d’Orsay şi de l’Orangerie din Paris alături de Museu Nacional d’Art de Catalunya, din Barcelona, unde expoziţia poate fi văzută până pe 6 martie, 2022.

 Credit foto: Musée d’Orsay