Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție internațională, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca
muzeul de arta cluj napoca, foto feleki istvan

Expoziție internațională, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

O sută douăzeci de lucrări ale unor artiști internaționali sunt prezentate sub forma unei expoziții video intitulată „A19AmA”, deschisă la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) până pe 11 noiembrie. În expoziție sunt incluși 24 de artiști cu lucrări selectate de Luo Qi și din patrimoniul muzeului.

Expoziția „A19AmA” aduce la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, sub formă hibridă, un material divers din perspectivă tehnică, tematică și cromatică.

Vizitatorii pot interacționa, prin intermediul expoziției, cu diverse spații artistice din lume, unde evoluția creațiilor și a ideilor dovedește nu numai diversitatea infinită a gândirii umane, dar și oportunitățile de exprimare a acesteia sub forma unor lucrări de artă contemporană.

„Lucrările lui Lin Jichang și Luo Qi (China) se întâlnesc și intră într-o conversație imaginară cu cele ale lui Silvio Ferragina (Italia), Maria de la Vega (Argentina) și Oscar Varona (Spania), unde privitorul devine nu numai parte integrantă a universului lor, ci participă activ și la deslușirea mesajelor ascunse în creațiile acestora. Hernández Castillo Víctor Manuel (Mexic), Milan Krajnovic (Bosnia și Herțegovina) și Rafael Romero (Spania), prin abordare tehnică, îi provoacă la aceeași discuție pe Alexandra Haeserek și Victor Gomex (Cuba)”, se arată în prezentarea expoziției.

Curatorii expoziției sunt Ovidiu Petca, Luo Qi și Iakob Attila.

Credit foto: MACN/ Feleki Istvan